Hälsa | Amorim Cork Flooring

Hälsa

Skönt att gå på

Att gå på alltför hårda golv skapar en energi som rör sig uppåt mot våra muskler och senor och får dem att vibrera. Det här orsakas av stöten när vår häl stöter i golvet. De här vibrationerna skadar med tiden våra fötter, ben, lägre och övre rygg och orsakar för mycket spänningar. För mjuka golv kan orsaka trötthet och är inte enkla att gå på. Det blir tydligt efter att ha gått 45 minuter på mjuk sand. Amorim Cork Floorings korkgolv är mjukare än laminat och hårdare än mattor och därmed den perfekta balansen för att minska hälstötar och förknippade kroppsspänningar, men stabilt nog för att hjälpa foten att trycka ifrån och minska ansträngning och trötthet vid gående.

Inomhusluftkvalitet

Inomhusluftkvalitet

Håller de striktaste standarder för inomhusluftens kvalitet efter att ha testats för över 2 000 möjliga kemikalier.

Fransk föreskrift om utsläpp av flyktiga organiska ämnen

Fransk certifiering som klassificerar produkter enligt deras nivå av utsläpp av flyktiga organiska ämnen. Våra produkter har klassificerats enligt högsta nivån (A+).

Greenguard-certifiering

Nordamerikas Greenguard-certifiering identifierar produkter som har låga kemiska utsläpp, vilka förbättrar luften där de används. Våra produkter har belönats med GULD-certifiering, ett strikt certifieringkriterium som garanterar att en produkt är godtagbar för bruk i miljöer såsom skolor och sjukhus.

TÜV PROFiCERT

TÜV-PROFiCERT är ett transnationellt certifikat för utsläpp och flyktiga organiska ämnen och luftkvalitet, och certifierar att produkten uppfyller de olika nationella föreskrifterna, såsom AgBB (Tyskland), Belgiska föreskriften för flyktiga organiska ämnen, finska M1, BREEAM, LEED v4 (utanför USA), RAL -UZ 120 och österrikiska Ekoetiketten (Riktlinjer UZ 56). I oktober 2017 var Amorim Cork Flooring det första golvföretaget att erhålla TÜV-certifieringens högsta nivå - Premium.

Amorim Cork Flooring använder små textfiler och cookies för att skapa en optimerad upplevelse vid surfande på vår hemsida. Genom att klicka ”skicka in” tillåter du användandet av cookies på vår hemsida för din dator och mobil.

Gå igenom vår Integritetspolicy här.