Miljövänlig produktionsprocess | Amorim Cork Flooring

Miljövänlig produktionsprocess

Ett steg längre inom hållbarhet

Vårt åtagande gällande hållbarhet sträcker sig långt. Att använda naturliga och förnybara råmaterial är bara början. Amorims hållbarhet fokuserar även på tillverkningsprocessen, och att göra den miljövänlig och hållbar.

Återinförande av spill

Återinförande av spill

Amorim Cork Flooring har implementerat en integrationsprocess där återanvändandet av överblivet kork och spill säkerställs, genom att samla, granulera och reinkorporera spillet i produktionsprocessen fås ett reducerat kolavtryck.
Det förekommer därför inga rester eller spill från produktionen. Vilket resulterar i ett faktum där ”inget går förlorat, allting omvandlas".
 

Biomassa

Biomassa

Hos Amorim går ingenting förlorat. Till och med dammet från produktionslinjerna dammsugs upp och förvaras i silos där det förbränns för att generera energi genom biomassa. Mer än 60 % av energin som används i Amorims fabriker kommer från bränt korkdamm, en process som är koldioxidneutral.
 

Närmare avstånd och ren skörd

Närmare avstånd och ren skörd

Barkutvinningen är en manuell process som inte kräver några förorenande maskiner. Våra korkhanterings- och lagringsinrättningar ligger nära skogen och på så sätt kan vi minska vårt koldioxidavtryck i det här första steget i processen.

Inget går till spillo, allt omvandlas

Amorim Cork Flooring använder små textfiler och cookies för att skapa en optimerad upplevelse vid surfande på vår hemsida. Genom att klicka ”skicka in” tillåter du användandet av cookies på vår hemsida för din dator och mobil.

Gå igenom vår Integritetspolicy här.